JESTE LI ZNALI - GKP PRE-KOM d.o.o.

Idi na sadržaj

JESTE LI ZNALI

JOŠ PONEŠTO

________________________________________________________________________________
DAN PLANETA ZEMLJE 22.04


Na konferenciji UNESCO-a 1969. godine John McConnell prvi je put predstavio ideju obilježavanja Dana Zemlje i iste je godine dizajnirana Zastava Zemlje, a sam je naziv Earth day prvi put upotrijebio 21.ožujka gradonačelnik San Francisca Joseph Alioto 1969. g., u proglasu kojim je odlučeno da se u gradu i na područja San Francisca proslavi kao Dan planeta Zemlje.
U Hrvatskoj se Dan planeta Zemlje organizirano obilježava od
1990. godine.
Dan planeta Zemlje službeno se obilježava od 1992. godine kada je tijekom Konferencije UN-a o okolišu i razvoju u Rio de Janeiru na kojoj je sudjelovao velik broj predstavnika vlada i nevladinih udruga usklaðen dalekosežni program za promicanje održivog razvoja.
Na prijedlog bolivijske vlade 2009. godine Op
ća je skupština Ujedinjenih naroda 22. travnja proglasila međunarodnim Danom planeta Zemlje.

________________________________________________________________________________
DAN ZAŠTITE OKOLIŠA 05.06

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972.) posvećene okolišu, a na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP).Svjetskim danom zaštite okoliša želi se potaknuti ljude da postanu aktivni sudionici održivog i ravnomjernog razvitka te da preuzmu odgovornost za očuvanje planeta poimajući da je uloga lokalnih zajednica ključna za razumijevanje važnosti pitanja zaštite okoliša i ostvarenja sigurnije i prosperitetnije budućnosti za sve.


________________________________________________________________________________
Ne dvoji nego smeće ODVOJI !


PRE-KOM je 2006. godine pokrenu projekt odvojenog skupljanja korisnog otpada u vrećama po domaćinstvima (papir, tetrapak, staklo, metal, polimeri). Sve veći broj naših korisnika odvaja otpad, te time pridonosi odlaganju manjih količina otpada na odlagalište. Sav sakupljeni korisni otpad u vrećama, dodatno se sortira i balira u našem reciklažnom centru te predaje ovlaštenim oporabiteljima da ponovnu obradu. Od 01.01.2015. uvedeno je odvojeno sakupljanje biorazgradivog otpada koji se obrađuje u kompostani Prelog. Odradili smo više nacionalnih i EU projekata uz naš slogan Ne dvoji nego smeće ODVOJI !

ZATO Ne dvoji nego smeće ODVOJI !


Povratak na sadržaj